Blog Arşivi

Duyuru


26 Eylül 2012

Joomla 3.0 Sürüme Yükseltme Zamanı

Yakın zaman içinde (muhtemelen 27 Eylül) Joomla 3.0 kararlı sürüm yayınlanacak. Bir çok kullanıcı “Joomla 3.0 sürüme geçelim mi? Nasıl geçeceğiz? “ gibi sorulara cevap aramaktadır. Yapılan açıklamalar kapsamında şahsi değerlendirmem şu şekildedir.



İlk sözüm, kararlı sürüm yayınlandığında geçiş yapmak için acele etmeyin. Çünkü mevcut sürümünüzde kullandığınız eklentilerin (Modül, şablon, bileşen, Plugin vs) çoğu geçici bir süre uyum sorunu çıkacaktır. Bu nedenle 2.5 sürümden 3.0 sürüme yükseltme henüz tavsiye edilmemektedir. Bu kapsamda, 2.5 sürümü kullananlar için 3.5 sürüme kadar otomatik güncelleme özelliği bulunmayacak, sadece 3.0 sürümden üst sürümlere güncelleme özelliği bulunacaktır.

Yükseltme yapmak için 3.5 sürümün yayınlanmasını bekleyin. Bu sürümden itibaren tek tıklama ile 2.5 sürümlerden 3.5  ve üstü sürümlere geçiş hızlı ve çok kolay olacaktır.

Tavsiyem bu şekildedir. Ancak 2.5 sürümden 3.0 sürüme yükseltme tercihiniz size bağlıdır. Bu işleme başlamadan önce aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulayabilirsiniz.

 - Joomla 3.0 için kullanacağınız eklentileri  inceleyin, sunucunuzun bu gereklikleri karşıladığından emin olun, uygun ise kurulum aşamalarına geçebilirsiniz,

- Kullandığınız web sitesine alt domain oluşturup 3.0 sürümü bu alana yükleyin ve kurulumu gerçekleştirin.

- Kullanacağınız eklentilerin 3.0 ile uyumlu olup olmadığını test edin,

- Herşey yolunda ise mevcut sitenizin tam yedeğini alın ve klasik yükseltme yöntemlerinden birini seçerek yükseltme yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.