Blog Arşivi

Duyuru


19 Mart 2010

Sahte Antivirus Yazılımlarına Dikkat

Uzun süredir Internet’te yayılan sahte antivirus yazılımlarıyla ilgili haberleri izliyorum. Çeşitli sitelerde edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum.

Öncelikle bu sahte antivirus yazılımların bilgisayarlara nasıl ulaştığını belirlemekte fayda var.

Internet’e bağlandığınızda ilk açtığınız site Google, Yahoo gibi bir arama motorudur. Buraya aramak istediğimiz bir kelimeyi yazarız ve listeler halinde açılan sitelerde sörf yapmaya başlarız.

Açılan bazı sitelerde ikna edici nitelikle bazı reklamlar bulunur. Konumuz itibariyle bunlar “bedava antivirus edinin, bilgisayarınız online güvenlik taraması yapın, bilgisayarınızda virüs/trojan tespit ettik” gibi kişileri sahte antivirus sağlayıcı sitelere yönlendirmeye çalışır.

Bu sitelerden indirilen anti virüs yazılımı ile bilgisayarınızı taradığınızda yüzlerce virüs, trojan vs. bulduğunu ve bu zararlı yazılımları silmek için yazılımı satın almanız gerektiğini belirtir. Bu mesaj doğrultusunda paniğe kapılan kişi sözde destek sitesine giderek lisans kodlarını satın alır ve büyük bir sevinçle zararlı yazılımlardan kurtulduğuna inanarak iyi bir anti virüs yazılımına sahip olduğunun sevincini yaşar.

Aslında bilgisayarda herhangi bir zararlı yazılım yoktur. En azından Sahte antivirus yazılımının belirttiği gibi yüzlercesi yoktur. Amaç, kişileri korku ve endişeye kapılmasını sağlayarak hiçbir işe yaramayan sahte anti virüs yazılımlarını satıp dolandırıcılık yaptıkları gibi sahte yazılımlar ile bilgilerinizin çalınacağını unutmamak gerekir.

Ayrıca bu sahte yazılımları bilgisayardan kaldırmak ise başlı başına bir sorundur. Bu konuda sahte antivirus yazılımları hakkında uyarıcı haberler yayınlayan sitelerin, sahte yazılımları bilgisayardan kaldırılmasını sağlayan yazılımın bulunduğu http://freeofvirus.blogspot.com (2) sitesi tavsiye edilmektedir. Bu sitede bulunan “Remove Fake Antivirus 1.32” sürüm ile sahte antivirus yazılımların kolayca bilgisayarlardan silineceği belirtilmektedir.

Remove Fake Antivirus 1.32” programı ile bilgisayarda bulunan http://freeofvirus.blogspot.com  sitesinde isimleri belirtilen sahte yazılımların tamamen silineceği belirtilmektedir.

“Remove Fake Antivirus 1.32” programını sınamak amacıyla yapılan denemede, bilgisayara önce “Antivirus 2010” isimli (Sahte antivirus ) yüklenip tarama yapıldığı, bu antivirus’ün bilgisayarda aslında olmayan bir çok zararlı eklenti bulduğu, daha sonra sahte antivurüs’ün “Remove Fake Antivirus 1.32” programı vasıtasıyla kolayca bilgisayardan silindiği belirtilmiştir. (1)

Antivirus programların gerçek olup olmadığını nasıl bileceğiz? Bunun için saygın bilişim dergilerinde yayınlanan antivirus yazılımları hakkında makaleleri takip ederek isimlerini öğrendiğimiz orijinal antivirus yazılımlarını satın alıp kullanmaktır.

==========
Kaynak:
(1) http://www.raymond.cc/
(2) http://freeofvirus.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.