Blog Arşivi

Duyuru


19 Mart 2010

Firefox Güvenlik Eklentileri

Firefox kullanmak bir ayrıcalıktır. Ancak Firefox'da gezinti yaparken bazı güvenlik önlemlerini almamızda fayda var. 
Bu konuda hazırlanan çeşitli eklentilerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Güvenlik Eklentileri
Stealther 1.0.6 : Özel bir tarama modu. Herhangi bir iz bırakmadan Internet'te gezinme yapmanızı sağlar. Eklenti tarihi devre dışı bırakarak çerezler, önbellek, son sekme vb. iz bırakmaz.

Close'n forget 0.6.3 : (Kapat ve unut) Siteyi ziyaret ettikten sonra tarayıcı adresinin sol tarafında bulunan X işareti ile site kapatıldığında tarih ve çerezler silinecek ve site adresi hafızada kalmayacaktır.

WOT : Google'de yaptığınız arama sonrası çıkan adreslerde tarama yaparak zararlı siteleri açmadan önce sizi uyarır.

NoScript 1.9.1.4 : Firefox tarayıcınızda mutlaka olması gereken eklenti. Sitelerde bulunan Javascript, Java kodu ve diğer çalıştırılabilir kod gibi etkin içeriklerin çalışması için izin vermenizi sağlayacaktır. Bu eklenti sizi site betik saldırılara karşı korumayı taahhüt etmektedir.

Panic 0.3.6 : İşyerinde Firefox'da gezinirken birden patronunuz geldi ve açtığınız siteleri görmesini istemiyorsunuz. bu eklenti sayesinde Alt + gibi kısa yol tuşu atayarak belirlediğiniz veya iş yaptınız sitenin açılmasını (Önceden atadığınız Alt + tuşlarına basarak) sağlayabilirsiniz. (Bu işlemi 2. bir Firefox açarakta yapabilirsiniz, patron gelince bu tarayıcıyı tamamen kapabilirsiniz.)


=========
Kaynak: http://www.makeuseof.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.