Blog Arşivi

Duyuru


19 Mart 2010

Sorunlu Siteler Sorun Olmasın

Internet’e bağlandığınızda DNS ayarlarınız genellikle otomatik olarak alınır. (DNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: alan adı sistemi) DNS ile web sitelerini sorunsuz olarak görmekteyiz.  Ancak bazı siteleri aşağıdaki resimde görüldüğü gibi DNS sorunu nedeniyle görmemiz mümkün olmamaktadır.


DNS konusunda ayrıntılara girmiyorum. Bu konuda buradaki sitede geniş açıklamaları okuyabilirsiniz.


Sunucu hatası nedeniyle sorunlu olduğunu sandığımız ancak gerçekte DNS sorunu nedeniyle göremediğimiz sitenin tarayıcıdaki görüntüsü.




Bu sorunu gidermek için DNS ayarlarımızı elle değiştirerek, sorun yaşadığınız, aslında var olan ancak göremediğiniz (Yasaklanmış siteler dahil) siteleri görmeniz mümkündür. Ayrıca güncel DNS kullandığınızda Internet bağlantınızın biraz daha hızlandığını hissedebilirsiniz.

Güncel DNS’leri https://www.opendns.com/smb/start/ sitesinde bulabilirsiniz.

Kullanılabilir DNS’ler
208.67.222.222 - 208.67.220.220.
veya,
4.2.2.1- 4.2.2.2

Güncel DNS’leri otomatik olarak bulup ayarlayan çeşitli programlar mevcuttur. Ancak denemediğim için herhangi bir program tavsiyem yoktur.

DNS ayarlarınızı bilgisayırınızın sağ alt köşesinde bulunan ağ bağlantınıza çift tıklamanız ile açılacak bölümde aşağıdaki resimlere uygun olarak yapabilirsiniz.







Modem’e  birden fazla bilgisayar bağlı ise DNS ayarlarınızı MODEM içinden  yapabilirsiniz. Burada bazı markalara göre ayarların nasıl yapıldığı resimli olarak açıklanmıştır.

DNS ayarları IE tarayıcıda hemen uygulanabilir hale gelmektedir. Firefox için tarayıcınızı kapatıp açmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.