Blog Arşivi

Duyuru


12 Temmuz 2018

Arabanızın Bilmediğiniz Gizli Özelliği

Kullandığınız arabanın bütün özelliklerinin biliyor musunuz? Çoğunuz “biliyorum” demiştir.

Ancak öyle cihaz var ki, bütün araçlarda bulunur ve 100 kişiden 90 kişisi böyle önemli bir cihaza sahip olduğunu bilmemektedir.



Aracınıza bindiğinizde kontak anahtarı yerini, cam sileceği veya far düğmesinin yerinin gözü kapalı bulacağınıza eminim.

Her 100 kişiden 90 kişinin bilmediği bu muhteşem alet bilim insanlarının uzun çalışmaları sonucu insanların kullanımına sunulmuştur. Bu buluş sayesinde sürücülerin ve yayaların trafikte doğru kararlar vermesine ve olabilecek büyük kazaları önlenmesi amaçlanmıştır.

Günümüzde yapılan çalışmalarda bu cihazı kullananların hemen hemen hiç kazaya karışmadığı ortaya çıkmıştır.

Kullanmak için öyle uzun eğitimlere gerek bile yoktur.  Arabanızın hangi yöne gitmek istediğini cihaza bildirmeniz için  “tık” diye aşağıya ve yukarıya hareket ettirmeniz yeterlidir. Çalıştığını sesli ve görsel olarak izleyebilirsiniz. Görevini tamamladıktan sonra otomatikman eski yerine kendiliğinden gelecektir.

Açıklamaları fazla uzun uzun yazmaya ve sizleri meraklandırmak gibi bir niyetim yok. Bu cihaz sinyal koludur.

Sinyal kolunu yukarı kaldırdığınızda aracınızın sağ tarafa döneceğini, aşağı indirdiğinizde ise sol tarafa döneceğinizi veya uygun tarafa şerit değiştireceğinizi çevrenizde bulunan araç ve yayalara bilgi vermenizdir.

Aracınızın sinyal lambası yandığını gören diğer araç sürücüleri ne yapacakları hususunda doğru karar vereceklerdir.  Size yol verecek, şerit değiştirecek, yavaşlayacak veya duracaktır. 

Gördüğünüz gibi, sinyal kolunu kullanmanız çevrenizde bulunan araç sürücülerinin ve yayaların sağlıklı karar vermesini sağlayacak ve olmasını istemediğiniz kazaların veya kavgaların olmasını önleyecektir.

Bilmeyenler için sinyal kolunun bulunduğu yer.



Genelde direksiyon sol alt tarafında bulunur.  (Bazı araçlarda yeri farklı olabilir.)

Kullanmaktan çekinmeyin. Zarardan çok faydasını göreceksiniz.





Kazasız günle dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.