Blog Arşivi

Duyuru


29 Ağustos 2012

Güvenlik Uyarısı: Java eklentisini devre dışı bırakın



Java Nedir?  Java yazılımı online oyun oynamanızı, dünyanın dört bir yanındaki insanlarla sohbet etmenizi, konut kredinizin faizini hesaplamanızı, resimleri üç boyutlu olarak görüntülemenizi ve daha pek çok şey yapmanızı sağlar. Ayrıca, şirketlerin bilgi işlem sistemlerinin temeli olan intranet uygulamalarının ve diğer e-iş çözümlerinin de ayrılmaz bir parçasıdır.

Tarayıcılarda eklenti olarak kullanılan Java sürümünde tespit edilen güvenlik açığı nedeniyle bilgisayarların tehlikede olduğu rapor edilmiştir. Mevcut güvenlik açığından faydalanan bilgisayar korsanları zararlı yazılımları bilgisayarınıza yükleyerek istenmeyen sonuçlara neden olmaktadır.

Üretici firma (Oracle) tarafından 18 Ekim tarihine kadar yeni sürüm çıkartılıncaya kadar mevcut güvenlik açığının giderilemeyeceği beyan edilmektedir.

Tarayıcınızda Java eklentisini devre dışı bırakın. 
2 şekilde devre dışı bırakabiliriz.

1) Tarayıcı denetim masasında :
Mozilla Firefox: Ana menüden Eklentiler bölümüne gelin, ardından Yan Uygulamalar kısmını açın ve Java kelimesi geçen her şeyi etkisizleştirin.

Google Chrome: Ayarlar'a girdikten sonra sol üst kısımda arama çubuğu göreceksiniz. Oraya Java yazın. Ardından Java ile ilgili ayarı kapatabilirsiniz.

Microsoft Internet Explorer: Ayarlar'ın ardından Programlar sekmesine tıklıyoruz. Manage Add-ons ya da Eklentileri Yönet seçeneğine tıklayıp Java'yı buluyoruz ve buradan kapatıyoruz.

2) Bilgisayar denetim masasından
Denetim masası/java uygulaması tıklanır
- Advandec (gelişmiş) seçeneğinde mozilla ve IE kutucuklardaki işaretler kaldırılır.
IE Disable Java

Tarayıcımda Java eklentisi çalışıyormu? Test edin.
Kullandığınız tarayıcınızda (Firefox, IE, Safari, Google Chrome vs.) Java eklentisinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek isterseniz buradaki siteye bağlanarak ilgili açıklamaları okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.