Blog Arşivi

Duyuru


13 Temmuz 2012

Joomla 3.0 Alpha-1 Sürüm Görücüye Çıktı

Joomla, 3.0 Alpha-1 projesini kullanıcılar tarafından test edilmesi amacıyla yayınladı. Ayrıntıları buradan takip edebilirsiniz.

Bu sürüm henüz Web sitelerinde kullanılmaya uygun değildir. Eğer test amacıyla kullanmak isterseniz buradan indirebilirsiniz. İnceleme ve test sırasında tespit ettiğiniz hataları Joomla Geliştiricilerine bildirmeniz halinde Joomla 3.0'ın gelişimine destek vermiş olacaksınız.

Not: Local kullanımda kurumluda bir hata ile karşılaşırsanız yerel sunucunuzun PHP sürümünü yükseltmeniz sorunu çözecektir. Joomla 3.0 sürüm  PHP 5.3.1 sürüm ile uyumsuzdur.

Joomla 3.0 Geliştirme Takvimi
Eğer proje çalışmalarında bir aksaklık olmazsa aşağıdaki tarihlerde ilgili sürümlerin yayınlanması planlanmıştır.
- Muhtemelen 23 Temmuz'da Alpha-2,
- Ağustos ayı içinde Beta-1,
- Yaklaşık 24 Eylül günü kararlı sürüm.
- 2.5 sürüm desteği ise Eylül 2013 tarihine kadar sürdürülecek.

Türkçe Dil Dosyası
Uyarı:
Joomla.org tarafından akredite edilmiş dil dosyalarını tercih edin. Tarafımdan tercüme edilen dil dosyaları akredite edilmemiştir. Çalışmalarım amatörce ve hobi amaçlıdır.
Dil dosyası çeviri çalışmalarımı, yayınlama takvimine bağlı olarak Beta sürümden itibaren paylaşmayı düşünüyorum. Çevirilerde aksaklık olması halinde dil dosyasını kararlı sürümle birlikte paylaşacağımı umuyorum.

Güncelleme Nasıl Olacak
- 2.5 sürümde kullandığınız eklentilerin local ortamda kurduğunuz 3.0 sürüm ile uyumlu olup olmadığını deneyin.
- Web sitenizin barındığı sunucuda kullanılan PHP sürümün aynısını local ortamda kurup 3.0 sürümü destekleyip desteklemediğini test etmelisiniz.
- Yaptığınız denemelerde herhangi bir sorun tespit etmediğiniz takdirde Joomla 3.0 kararlı sürüm yayınlandığında güncelleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.