Blog Arşivi

Duyuru


19 Temmuz 2011

Joomla 1.7.0 Yayınlandı + Türkçe Dil dosyası

Joomla 1.7.0 kararlı sürüm yayınlandı. Ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

19.08.2011 tarihinden itibaren Joomla 1.6.5 sürüme destek kesilecektir. Bu sürümü kullananların 1.7.0 sürüme geçmeleri önemle tavsiye edilmektedir. Nedeni, 1.6.5 sürüm için güvenlik açığı rapor edilmiştir.

1.6.5 Sürümden 1.7.0 Sürüme Yükseltme İşlemi Nasıl Yapılır?

1.7.0 sürüme geçiş yapmak oldukça basittir. Aşağıdaki seçeneklerden birini kullanabilirsiniz. Tavsiyem 2. yöntemdir.

1) Yönetim sayfanızda "Eklentiler/Eklenti Yönetimi/Güncelle" bölümüne giriş yapın. Sağ üst köşeden "Güncellemeleri Bul" simgesini tıklayın. Sayfa yenilendiğinde 1.7.0 sürüm listede görünecektir. Sürüm seçimi yapılıp  Sağ üst köşeden "Güncelle" simgesini tıklayın ve bir müddet sonra siteniz 1.7.0 sürüme yükseltilmiş olacaktır.

2) Buradan yükseltme sürümünü indirin ve zip dosyasını açark içinde bulunan 2 zip ve 1 xml dosyasını FTP üzerinden tmp klasörü içine yükleyin. Yükleme işlemi bittikten sonra siteniz/yönetim sayfası/Eklentiler/Eklenti yöneticisi bölümünü açın ve 2. bölümde bulunan "Dosyadan Yükle" kısmındaki dosya yolunu değiştirmeden "Yükle" butonu basın.  Bir müddet sonra yükseltme başarıyla sona erecektir.

Yükseltme sonrası 1.7.0 sürüme uygun Türkçe dil dosyasını FTP üzerinden yükleyerek işlemi bitirin.

Joomla 1.7.0 Türkçe dil Paketi

Açıklama :
Paket içinde Yönetim, ön sayfa, kurulum ve Türkçe örnek veri dosyaları mevcuttur. Kurulum öncesi dil paketini Joomla dosyaları üzerine doğrudan yüklemeniz yeterlidir. Kurulum ve kurulum sonrası sitenizi Türkçe olarak test edebilirsiniz.

Çeviri ve dizin hatalarını bildirirseniz bir sonraki sürümde düzeltilmesi mümkün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.