Blog Arşivi

Duyuru


21 Kasım 2018

Yangına Sebep Olan Eşyalar


Evlerimizde farkında olmadığımız birçok tehlikeler mevcuttur.  Kullanıldığında zehirleyici etkisi olan deterjanlar, mobilya köşeleri, kaygan banyolar, yüksek eşikler, gaz kaçağı gibi birçok etkene dikkat etmediğimiz zamanlarda hayatımızı risk altında olmasına neden olmaktadır.






Dikkatsizlik sebebiyle evlerimizde çıkan yangınlar da en büyük tehlikelerden biridir. Uzun süre temizlemediğiniz aspiratörde biriken yağların birden tutuşması sizi şaşırtmasın.

Kullandığınız dereceli gözlük bile yangına sebebiyet vermektedir. Evinizin pencereleri güneş alan yöne bakıyor ve evinize giren güneş ışınları masaya bıraktığınız gözlük camına gelmesi ve gözlük camının güneş ışığını bir noktaya odaklanması yangına sebebiyet vermesi muhtemeldir.  Sadece gözlük camı değil, büyüteçli aynalar, su şişeleri gibi eşyalar da aynı etkiyi gösterecektir.

Antik çağda yaşayan Arşimet bile büyük mercekler yardımıyla düşman gemilerine yansıtacağı güneş ışınları ile ahşap gemileri yakabileceği düşüncesini herkes bilmektedir.

Rusya’da ev eşyalarında yanıklar oluştuğunu gören ve odada yanık kokusu hisseden bir kişi, uzun süre yaptığı araştırma sonrası bu izlerin masanın üzerine koyduğu mercekli aynanın güneş ışığını yansıtması sonucu oluştuğunu tespit etmiştir.


















Önlem olarak, güneş ışınlarını odaklayan gözlük, ayna, su şişesi gibi eşyaları güneş almayan yerlere koymanız faydalı olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.