Blog Arşivi

Duyuru


21 Temmuz 2019

Kaybolan Milli Servet


Yasal mevzuat kapsamında il ve ilçe merkezlerinde kurulan yediemin depolarına, yasadışı yollarla yurda sokulan araç-gereçler, ele geçen ve sahibi bulunmayan çalıntı mallar, hacizli eşyalar-araçlar, tescilsiz veya trafikten men edilen araçlar, motosikletler gibi her türlü eşya yediemin depolarına teslim edilmektedir. Bu eşyalar mahkeme sonucuna kadar veya icra satışına kadar veya sahipleri tarafından alınıncaya bu depolarda muhafaza edilmektedir.



Kısaca, yediemin depolarında muhafaza edilen her türlü eşyanın depodan çıkması için yasal bir süreç vardır.

Ancak, depolarda muhafaza edilen eşyalar açık havada her türlü doğa olaylarına açık ve sahiplerine teslim edilme süreci uzun veya sahipleri bulunmayanlar depolama süreci içinde çürümektedir.

Yediemin deposuna teslim edildiğinde ederi 10.000 TL olan bir eşya süreç sonunda depodan çıktığında ederi daha aşağı fiyatlarda veya tamamen hurdaya dönmüş olarak hiçbir değeri olmamaktadır.

Sahipleri bulunmayan veya sahipleri tarafından alınmayan eşyalar zaman zaman ihale yoluyla, değerinin çok altında veya hurda fiyatına satılmaktadır.



Ülkemizde her il ve ilçede bulunan yediemin depolarında muhafaza edilen sayısı belirsiz araç, motosiklet ve diğer eşyaların değerini hesap etmek mümkün değil. Ancak gerçek olan, depoda geçen her gün milli servetten azalan milyon TL. ler demektir.

İlgi Haberler



Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.