Blog Arşivi

Duyuru


23 Haziran 2010

Firefox Portable İle Tarayıcınız Cebinizde

Günümüzün hızla ucuzlayan teknolojilerinden birisi de taşınabilir flash bellekler. Bu donanımların fiyatları düşerken kapasiteleri de hızla artıyor. Bu durumun sonucunda bu belleklerle yapılabilecekler de hızla çoğalıyor.


Bunların başında taşınabilir yazılımlar geliyor. Bu teknoloji sayesinde her türden yazılımı sürekli cebinizde taşıyabiliyorsunuz.

İşte bu konuda artık yanınızda bulundurabileceğiniz bir programda Firefox. Yükleme gerektirmeden istediğiniz zaman usb belleğinizi taktığınız bilgisayar üzerinden internetin keyfine varabilmenize olanak sağlayan bu program sayesinde yer imlerinizi, sık ziyaret ettiğiniz siteleri ve kullanıcı bilgilerinizi sürekli yanınızda bulundurabileceksiniz.

Her türden veriniz artık cebinizde. Tıpkı kurulabilir sürümde olduğu gibi ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak dağıtılan taşınabilir Firefox'u usb belleğinizden ayırmayacaksınız.

Güvenlik
Firefox portable yoluyla yer imleri ve diğer bilgiler gittiğiniz her yerde yanınızda olacaktır. Portable yoluyla yabancı bilgisayarlarda yaptığınız bütün işlemlerin izleri (Bankacılık, Web sunucu işlemleri vs. vs) sadece portable firefox üzerinde kalacağından, yabancı bilgisayarlarda herhangi bir çerez vs. gibi önemli bilgilerinizin izleri kalmayacaktır.


Firefox Portable Türkçe Yapalım 
Usb belleğinize Firefox Portable'ı açtıktan sonra programı bellek üzerinden çalıştırın. Locale Switcher eklentisini File>Open File  bölümünden tarayıcıya kurun. Daha sonra aşağıdaki linkten tr.xpi Türkçe dil dosyasını indirin ve tarayıcı üzerindenFile>Open File bölümünden dil dosyasını seçip yükleyin. Yükleme sonrası tarayıcıyı kapatıp yeniden başlatın. (Püf noktası: Alternatif yükleme; Eklenti ve dil dosyasını tarayıcı üstüne sürükleyip bırakabilirsiniz.)

Tarayıcınız açıldığında "Tools>Languages>Turkish" menüsü yoluyla Türkçe dil dosyası seçilecektir. Yükleme sonrası tarayıcıyı kapatıp yeniden başlatın. Firefox'u Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

İlgili eklentiler: 
Locale Switcher: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/356
Firefox Portable: http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable
Türkçe Dil Dosyası: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/22.0/win32/xpi/


Not: Firefox güncellendikçe linklerde değişiklik olabilir. Değişikliklerde, dil dosyası linkinde bulunan sürüm numarasını değiştirmeniz yeterlidir.

Diğer güncel portable programları http://portableapps.com/ sitesinde bulabilirsiniz.

Güncel sürümleri ilgili destek sitelerinden takip etmeyi ihmal etmeyin lütfen.
 * * *


Firefox Yer imlerini yedekleme ve yükleme

- Bilgisayarınızda yüklü yer imlerini, "yer imleri-Yer imlerini düzenle-İçe aktarma ve yedekleme-yedekleme" menüsü yoluyla indirin.

- Firefox portable tarayıcınızı açın ve "yer imleri-Yer imlerini düzenle-İçe aktarma ve yedekleme-tekrar oluştur-dosya seçin" menüsü yoluyla indirdiğiniz dosyayı seçip tarayıcınıza yükleyin.


Yedekleme ve geri yükleme için Alternatif olarak Firefox FEBE eklentisini kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişi ve kurumları hedef alacak yorumlar ile siyasi ve ideolojik yorumlar yapmayın lütfen.